Ontdek onze 5 tips voor een leuke vakantie in Tenerife

 

 

 5 tips voor een leuke vakantie in Tenerife 

Een vakantie in Tenerife, dat is vakantie op het eiland van de eeuwige lente! Het milde klimaat, de mooie stranden en het avontuurlijke landschap zijn het decor van deze droombestemming. Maar liefst vijf miljoen toeristen bezoeken het veelzijdige eiland en dat is met een reden, want er is dan ook erg veel te beleven.

 

Kunst en cultuur in het Auditorio de Tenerife

Het Auditorio de Tenerife lijkt wel het kleine zusje van het Opera House in Sydney. Het is dan ook niet voor niets een van de meest gefotografeerde gebouwen op Tenerife. Tegen schemertijd schijnt er wit licht op het gebouw waardoor de architecturale vormen nog meer tot hun recht komen. Je kan het gebouw niet enkel langs de buitenkant bewonderen maar binnen vind je tal van ballet-en dansvoorstellingen, opera’s, comedyshows en nog zoveel meer.

De drakenboom Drago Milenario

De drakenboom Drago Milenario staat in het dorpje Icod de los Vinos. Twee dingen maken dit dorpje uniek.De eeuwenoude drakenbloedboom en de wijn! We beginnen met de 16 meter hoge drakenbloedboom. Deze boom is zo’n 800 jaar oud een echt monument in Icod de los Vinos! Deze is absoluut de moeite waard om tijdens je Tenerifereis te bezoeken! Een tweede reden is uiteraard de wijn. Het is waarschijnlijk geen verrassing want de naam verklapt het al, maar in dit dorpje vind je de beste wijn van Tenerife. Om dan nog maar te zwijgen over de overheerlijke en authentieke kazen!

Een duik in het diepe

Tijdens een leuke vakantie in Tenerife kan je ook een duik in het diepe wagen. Duik of snorkel tussen indrukwekkende formaties van vulkanisch puingesteente en dat in glashelder en warm water! Breng dus zeker en vast een bezoekje aan een van de vele duikscholen voor een beginnerscursus of duikmateriaal om meteen aan de slag te gaan. De mooiste plek om te snorkelen? De kliffen van Los Gigantes, hier is de kans groot dat je een vriendelijke schildpad tegenkomt!

 

 

De kliffen van Los Gigantes

 

Deze kliffen zijn een absolute must-see tijdens jouw bezoek aan Tenerife. Ze steken tot wel 800 meter uit boven de zeespiegel. Hier maak je prachitge foto’s met knikkende knieen want naar beneden kijken, dat is hier geen goed idee. De rotsen op hun mooist ontdekken? Dat doe je niet ter land maar ter zee. Trek er in een boot op uit en bewonder de omvang van deze reuzen! 

 

 

Wil jij ook heel graag een leuke vakantie in Tenerife beleven? Boek dan jouw vakantie op maat bij Uw Tenerife Specialist.

5 + 9 =