Acht dingen die je nog niet wist over Tenerife! - Uw Tenerife Specialist


Acht dingen die je nog niet wist over Tenerife 

Tenerife is een enorm veelzijdig eiland en is een populaire vakantiebestemming voor heel veel Belgen. Toch weten we nog niet alles over het mooie Tenerife. Hier lees je acht verrassende weetjes over Tenerife. Test jouw kennis of leer bij om je vrienden op café met deze weetjes te imponeren.   

Twee hoofdsteden in een klap 

De Canarische Eilanden hebben maar liefst twee hoofdsteden. Namelijk Santa Cruz op Tenerife en Las Palmas op Gran Canaria. Hoe doen ze dat dan? Het is een beetje zoals co-ouderschap. Zes maanden per jaar is Santa Cruz de hoofdstad en de overige zes maanden is het de beurt aan Las Palmas. Bizar toch? Maar dat wist je zeker en vast nog niet!

 

Van Afrika tot in Tenerife 

Wist je dat Tenerife dichter bij de kust van Afrika ligt dan bij Europa? In Tenerife heb je het hele jaar door aangename temperaturen en maar liefst 300 zonnige dagen per jaar. Dat is bijna het omgekeerde dan hier in België. Daarom dat zoveel Belgen naar het zonnige Tenerife trekken in de winter. En hier bij Uw Tenerife Specialist zijn we het daar helemaal mee eens. 

 

Tenerife is (bijna) het nieuwe Rio de Janeiro 

In Tenerife is de lokale bevolking gek op carnaval! Het gaat er hevig aan toe met heel wat dansers en pluimen. Het op een na grootste carnavalsfeest beleef je in Santa Cruz de Tenerife. Ben jij dus helemaal gek op carnaval, maar is Rio een beetje ver. Wat houd je dan nog tegen? Tenerife is een uitstekend alternatief!     

 

Herrezen uit de assen 

De Canarische Eilanden zijn ontstaan uit een onderzeese vulkaanuitbarsting, miljoenen jaren geleden. De uitbarsting liet de aardplaten verschuiven waardoor dertien eilandjes ontstonden, de Spaanse eilandengordel zoals we ze vandaag de dag kennen. Tenerife is een van de grootste eilanden met drie keer raden… Inderdaad, een vulkaan in het midden van het eiland.

 

Saharazand of toch een lavastrand? 

Hierboven las je al dat Tenerife ontstaan is uit een vulkaanuitbarsting. Daarom kan je er genieten van unieke zwarte lavastranden. Maar omdat toeristen toch graag wat zand onder hun voeten hebben, liet Tenerife Saharazand importeren om aan de wensen van de toeristen tegemoet te komen. Lig je in Tenerife dus op een goudgeel strand, dan heb je Saharazand in de hand. 

 

Worstel er op los  

Lokale sporten zijn er over de hele wereld. Wist je dat: de lokale sport op de Canarische Eilanden, Canarisch worstelen is? Lang, lang geleden in 1420 werd het erg populair onder de lokale bevolking. Nu kan je de sport enkel nog bezichtigen op festivals en lokale feesten. Deze eerste vorm van worstelen is dus een stukje onbekend erfgoed van de Canarische Eilanden.

 

Hoog, heel hoge vulkaan

Op Tenerife kan je er haast niet omheen kijken, El Teide, een grote vulkaan recht in het midden van het eiland. Vanaf de zeebodem meet deze gigantische vulkaan maar liefst zeven en een halve kilometer. Wist je dat: het de derde grootste vulkaan ter wereld is? En dat op maar een paar uurtjes vliegen!

 

Lavaland trekt volk, veel volk

De laatste uitbarsting van El Teide was in 1909, lang geleden maar toch nog niet zo lang. Sinds de laatste uitbarsting is El Teide een slapende vulkaan. Heel wat mensen zijn gefascineerd door deze mastodont en willen hem graag bezoeken. Elk jaar trekt de vulkaan zo’n vier miljoen bezoekers. El Teide is daarmee het meest bezochte park van Spanje en Europa, en het tweede meest bezochte park ter wereld. Dan mag je hem toch zeker niet missen tijdens jouw bezoek aan Tenerife?

 

Hier is nog een leuk weetje: Uw Tenerife Specialist plant de reis van jouw dromen naar het veelzijdige en prachtige Tenerife, helemaal naar jouw wens. Wil jij graag naar Tenerife? Aarzel niet en neem contact met ons op. 

4 + 8 =