Golfbanen - Uw Tenerife Specialist

Golfbanen in Tenerife

Als Tenerife expert, weten wij ook dat het eiland een paradijs is voor golfers. Met 9 unieke golfbanen en verschillende uitdagingen, zal je je zeker niet vervelen!

Ruime keuze aan unieke golfbanen

Elke golfbaan op het eiland heeft zijn eigen unieke design, biedt diensten aan van topkwaliteit en geweldige uitzichten.

Deze golfbanen zijn ontworpen door onder meer Donald Steel en Severiano Ballesteros, echte kenners uit het vak. De reden waarom deze banen zo’n succes zijn, is de diversiteit. Het ene moment speel je op banen op 700 meter hoogte, daarna langs de kust of aan de voeten van een klif.

Je hebt de vrijheid om zelf te kiezen op welke baan je speelt en zo krijg je steeds opnieuw een nieuwe en verrassende ervaring. Terwijl je op de bal slaat, hoor je de golven van de oceaan en je bent omringd door een prachtige omgeving.

Daarnaast hebben de golfbanen ook al hun functie bewezen als terrein voor grote golfwedstrijden die sinds 1964 van start zijn gegaan. Zowel internationale als nationale wedstrijden vonden hier plaats zoals de Open de Espana en de Tenerife Ladies Match Play.

Abama Golf

Dit is volgens de golfmedia een van de beste golfbanen van Europa, die in 2005 werd geopend. Het biedt een spectaculair uitzicht op het eiland La Gomera en op het uitgestrekte blauw van de Atlantische Oceaan. De 18 holes, met een par van 72, zijn omgeven door een weelderige vegetatie, 22 meren die met elkaar verbonden zijn door indrukwekkende watervallen, witte zandbunkers en 25.000 palmbomen. Het hoogste punt van de baan bereikt 315 meter boven de zeespiegel.

De golfbaan omringt het indrukwekkende en luxueuze resort The Ritz-Carlton, Abama.

Faciliteiten: restaurant, verhuur van clubs en lockers, een golfkarretje, een professionele shop en verschillende oefenterreinen.

Amarilla Golf

Deze golfbaan heeft een geweldig karakter en een geweldig uitzicht over de oceaan. Er zijn 18 holes en de par is 71. De vijfde hole dwingt golfers om hun bal over de golven te dragen om de green te bereiken – een juweel voor de golfliefhebber, het is een van de meest gefotografeerde holes sinds de opening in 1989. Amarilla Golf beschikt ook over een 9-holes Pitch and Putt Course.

Faciliteiten: bar en restaurant, verhuur van golfkarretje, elektronische trolleys, clubs, lockers, een pro shop en ook oefenterreinen.

Golf Costa Adeje

Dit is een ongewone golfbaan met traditionele ommuurde stenen terrassen verspreid over onregelmatige grond die ooit werd gebruikt voor de landbouw.

De greens met TiffEagle Bermuda gras, voegen stevigheid en snelheid toe, kwaliteiten die geliefd is bij golfers. Tijdens hun golfronde kunnen de spelers genieten van de schoonheid van de inheemse flora op de golfbaan met 18 holes en de par is 72. De 4e hole, één van de meest gefotografeerde in Europa, inspireerde de slogan “the limit of the course is the Atlantic”, die door het eiland wordt gebruikt om zichzelf te promoten als golfbestemming. Hotel Suite Villa Maria ligt vlak naast de golfbaan.

Faciliteiten: restaurant met buffet, een golfschool, video swing analist, een trackman, aanmeten van golfclubs en ook verhuur van clubs, lockers en een elektrische trolley. Daarnaast zijn er ook enkele oefenterreinen.

Buenavista Golf 

Deze golfbaan ligt in de noordwestelijke hoek van Tenerife, binnen het natuurschone Isla Baja gebied. In totaal zijn er 18 holes met een par 72. Vijf van de holes liggen zo dicht bij de randen van de klif, dat de spelers het gevoel hebben dat ze de bal rechtstreeks in de oceaan slagen. De 9e en 15e hole staan bekend om hun schoonheid, terwijl de 16e hole bekend staat om zijn technische complexiteit. Er ligt ook een hogere moeilijkheidsgraad dan het gemiddelde. Deze indrukwekkende golfbaan wordt aangevuld met een nabijgelegen vijfsterrenhotel Meliá Hacienda del Conde Golf & Spa Resort.

Faciliteiten: Je kan lekker uiteten in het restaurant, golfkarretjes, elektrische trolleys, clubs en lockers huren. En om te oefenen is er ook het geschikte terrein voorzien alsook een golfschool.

Golf Las Américas

Deze baan is gebouwd in een amfitheatervorm met uitzicht op de zee en valt op door zijn indrukwekkende ontwerp. Op dit golfterrein zijn er 18 holes en de par is 72. De vijfde hole wordt erkend als een van de moeilijkste en meest originele op het eiland.

De in 1998 geopende golfbaan ligt in het hart van Playa de Las Américas, één van de bekendste vakantieoorden in het zuiden van het eiland. Het staat bekend om zijn uitstekende service en professioneel personeel. Tijdens hun ronde vinden de spelers verschillende watervallen en meren omgeven door een grote diversiteit aan flora en fauna.

Hotel Las Madrigueras ligt op de golfbaan en biedt de gasten directe toegang tot de first-hole.

Faciliteiten: verhuur van een golfkarretje met GPS, een eenpersoonsscooter, een elektrische trolley, clubs en lockers. Daarnaast is ook hier een restaurant gelegen en een golfschool, een video swing analist en enkele oefenterreinen.

Real Club de Golf de Tenerife

Dit is de tweede oudste golfbaan in Spanje en ligt ongeveer 600-750 meter boven de zeespiegel. Er zijn 18 holes met een par van 71. De 17e hole is de meest spectaculaire van het eiland. Beginnend op een hoge oppervlakte, heeft het een helling van ongeveer 40 meter naar de green en biedt het een spectaculair uitzicht op de oceaan en de bergen. De hole biedt verschillende speelmogelijkheden afhankelijk van het niveau van de golfer, waardoor het één van de beste holes van de Canarische Eilanden is.

Faciliteiten: Je kan gaan uiteten in het restaurant, een golfkarretje en elektrische trolley huren. Daarnaast is het ook mogelijk om clubs of een locker te huren en zijn er verschillende oefenterreinen te vinden. Ook een golfschool en een video swing analist kunnen u verder helpen in het verbeteren van uw techniek.

Centro de Golf Los Palos

 Dit golfterrein ligt in een toegankelijk gebied dat beschermd is tegen de wind. Het ziet eruit als een tuin met een kleurrijke vegetatie. Door zijn lichte helling en waterhindernissen zoals meren en beekjes is het ideaal voor beginners die hun rijvaardigheid willen oefenen. Op deze golfbaan zijn er 9 holes en de par is 27.

Faciliteiten: Bermuda, Raygrass en gelegen langs de kust. Er is een golfschool en  verschillende oefenterreinen. Ook kan je hier clubs huren en iets eten in het restaurant.

Tecina Golf – La Gomera

Deze baan is geopend in 2003 en ligt op het naburige eiland La Gomera, op slechts 40 minuten varen met de veerboot van Tenerife. Het is een leuke en spectaculaire cursus met een geweldig uitzicht op zowel de oceaan als Tenerife. Er zijn 18 holes met een par van 71. De moeilijkheid ligt nog steeds boven de gemiddelde slope en bedraagt 120.

De golfbaan is sinds 2009 gastheer van de Spaanse Fred Olsen Challenge en het gezellige Hotel Jardín Tecina ligt naast de baan en biedt een breed scala aan voorzieningen voor golfers.

Faciliteiten: Er is een café waar je ook iets kleins kan eten en alle andere basisvoorzieningen zoals het verhuur van een golfkarretje, clubs, lockers en trolleys. Om je techniek wat bij te schaven is er ook een golfschool en enkele oefenterreinen.

Let op!

Sommige golfterreinen vereisen een handicap. Voor meer informatie aarzel niet en contacteer ons. Wij beantwoorden zo snel mogelijk al jouw vragen.

 

Wil je jouw golfreis op maat laten maken? Dat is helemaal geen probleem! Vul het formulier in en laat ons weten welke golfbanen je het liefst wil uitproberen!