Tenerife in actie: beleef de leukste activiteiten op Tenerife

  

Niet te missen activiteiten in Tenerife

Ga je op vakantie naar het prachtige Tenerife? Dan zal je je zeker niet vervelen. Er zijn zoveel dingen te doen en te ontdekken! Ben jij benieuwd naar wat er allemaal te beleven valt op het veelzijdig eiland? Ontdek onze favoriete activiteiten in Tenerife.

El Teide: Waar de sterrenhemel een jouw voeten ligt!

Echt verborgen is El Teide niet. Je kan op het eiland immers niet langs deze grote vulkaan kijken. Maar, wist je dat de top van El Teide een van de mooiste plaatsten ter wereld is om naar de sterren te kijken? En dat op maar enkele uren vliegen van thuis, bijzonder toch? Op de top kan je genieten van een prachtige zonsondergang en een van de helderste sterrenhemelen! Dus El Teide is zeker ook ’s avonds de moeite waard om te bezoeken. Zeker als je op zoek bent naar een beetje romantiek!

 

 

Geschiedenis en kunst in La Orotava

In het noordwesten van de kust vind je La Orotava. In dit pittoreske dorpje beleef je de geschiedenis van Tenerife. Ontdek de kleurrijke gebouwen met hun magische balkons en beleef jullie “Romeo en Julia moment” in Casa Méndez-Fonseca. Wandel door het dorpje en geniet van de architecturale kerken en abdijen. Bezoek je Tenerife in mei of juni? Mis dan zeker niet hun lokaal festival waarbij je tal van kunstwerken op straat kan bewonderen.

 

Naar het meest westelijke punt in Punta de Teno

Punta de Teno is het meest westelijke puntje van Tenerife. Het uitzicht op de hoge kliffen van het Teno gebergte en de authentieke vuurtoren is echt adembenemend. Niet enkel het uitzicht is de moeite waard, de weg erheen is minstens even mooi en avontuurlijk. Helemaal op het einde van het Teno gebergte vindt je Los Gigantes. Hier kan je in een kleine baai lekker zwemmen en zelfs vissen.

 

 

 Kunst en cultuur in het Auditorio de Tenerife

Het Auditorio de Tenerife lijkt wel het kleine zusje van het Opera House in Sydney. Het is dan ook niet voor niets een van de meest gefotografeerde gebouwen op Tenerife. Tegen schemertijd schijnt er wit licht op het gebouw waardoor de architecturale vormen nog meer tot hun recht komen. Je kan het gebouw niet enkel langs de buitenkant bewonderen maar binnen vind je tal van ballet-en dansvoorstellingen, opera’s, comedyshows en nog zoveel meer.

 

Playa de El Médano voor de echte watersportliefhebber

Het prachtige strand Playa de Le Médano is een watersportparadijs dankzij de hoge golven en passaatwinden. Dit strand is dan ook erg geliefd bij surfers. De golven zijn er zo goed dat hier zelfs jaarlijks het wereldkampioenschap kitesurfen wordt gehouden. Playa de Le Médano ligt aan de rots, Punta Roja. Met andere woorden een weekje aan Playa de Le Médano, dat is een strandvakantie met een uitzicht.

 

 

Zeezwembaden in Garachico 

In het kleurrijke dorpje Garachico bevind je je in de zevende hemel. Dit dorpje zit vol met charme, leven en romantiek. Vergeet ook zeker niet een pootje te baden in een van de zeezwembaden. Ook wel beter bekend als de “lava rock pools”. Deze natuurzwembaden werden gevormd door een vulkaanuitbarsting. Het heldere zeewater zit gevangen tussen de lavastenen en wordt verwarmd door de zon.

 

De kliffen van Los Gigantes

Deze kliffen zijn een absolute must-see tijdens jouw bezoek aan Tenerife. Ze steken tot wel 800 meter uit boven de zeespiegel. Hier maak je prachtige foto’s met knikkende knieën want naar beneden kijken, dat is hier geen goed idee. De rotsen op hun mooist ontdekken? Dat doe je niet ter land, maar ter zee. Trek er in een boot op uit en bewonder de omvang van deze reuzen!

 

 

 Paragliding, dat is vliegen als een vogel over het eiland

 Voel je zo vrij als een vogel! Zweef tussen de wolken en bewonder het prachtige landschap vanuit een ander perspectief! Ook bij Uw Tenerife kan je paragliding toevoegen aan je reis. Wij regelen alles voor jou! Onze vriendelijke en ervaren piloot neemt je mee op een onvergetelijk avontuur in de lucht!

 

Wil je heel graag een leuke vakantie in Tenerife beleven? Boek dan jouw vakantie op maat bij Uw Tenerife Specialist.

13 + 7 =