Ontdek het bijzondere Santa Cruz de Tenerife bij Uw Tenerife Specialist

 

 Ontdek het bijzondere Santa Cruz de Tenerife

Santa Cruz de Tenerife is niet enkel de hoofdstad van Tenerife maar ook het culturele centrum van het eiland. Hier is veel te doen, veel te zien, veel te leren en veel te genieten! Op zoek naar de perfecte mix tussen strand, cultuur en plezier? Dan is Santa Cruz de Tenerife. The place to be.

 

Pleintjes in overvloed

Een stad is niet volledig zonder plein en Santa Cruz de Tenerife telt er wel een aantal en niet zomaar de minste. Plaza de España is het grootste plein van de Canarische Eilanden en dan ook meteen het indrukwekkendste. Waarom? Centraal op het plein staat een reusachtige fontein. De fontein is zo gigantisch groot dat het eerder wat weg heeft van een kunstmatig meer. Geloof je het niet? Ga het zelf eens een keertje ontdekken. Een ander charmant plein is Plaza Weyler in het hartje van de stad en werd vernoemd naar de Spaanse Generaal Valeriano Weyler. Het prachtige tegelwerk maakt dit pleintje niet enkel charmant, maar ook uniek.  

 

Correíllo La Palma, van schip tot museum

 

Correíllo La Palma, een schip dat een belangrijke rol speelde in de geschiedenis van Tenerife werd omgetoverd in een museum. Het schip dat vroeger werd ingezet voor communicatie tussen de verschillende Canarische Eilanden vervoerde post, cargo en passagiers. Wil je het schip van kortbij bewonderen? Dan kan je hem in de haven van Santa Cruz de Tenerife vinden.

Parque Marítimo César Manrique, voor echte waterratten!

Ook voor plezier is er ruimte in het prachtige Santa Cruz de Tenerife. Het waterpark Parque Marítimo César Manrique bestaat al sinds 1995 en is gigantisch groot. Het park houdt het simpel maar mooi met drie zoutwaterzwembaden omgeven door natuurelementen zoals vulkaanrots en palmbomen. Steek je hoofd zeker ook eens onder de artificiële waterval en dip je teen in een warmwaterbron-jacuzzi. Voor de allerkleinsten is er ook een speeltuin en een klein gezellig strand.

 

De geschiedenisboeken in in het Museo de la Naturaleza y el Hombre

 

Het Museum van de Natuur en de Mens mag je zeker niet missen tijdens je bezoekje aan Santa Cruz de Tenerife. Hier ga je op avontuur in het verleden en neemt het museum je mee naar waar het allemaal begon.

 De kerk van San Francisco de Asís

Deze authentieke kerk is de laatste highlight op ons lijstje maar zeker niet de minste. De kerk die al rechtstaat sinds 1680 herbergt een bijzondere kunstcollectie en toont een aardig stukje vakmanschap van barokarchitectuur. De echte trekpleister van de kerk is het miraculeus schilderij van Jezus Christus. De legende gaat, dat toen het schilderij in de 19deeeuw door de straten werd gedragen, het de cholera-epidemie heeft gestopt. Wil je zelf het mirakel van de kerk van San Francisco de Asís bewonderen? Breng tijdens jouw vakantie in Tenerife dan zeker eens een bezoekje aan Santa Cruz de Tenerife.

 

 

De mooie hoofdstad Santa Cruz de Tenerife zelf een keertje ontdekken? Boek dan jouw droomreis bij Uw Tenerife Specialist.

4 + 11 =