Ontdek Tenerife met de auto! Zoveel meer dan een strandvakantie!

 

Ontdek Tenerife met de auto! Zoveel meer dan een strandvakantie!

Heel wat zonnekloppers zakken jaarlijks af naar het zonnige Tenerife. Maar Tenerife is een groot eiland waar zoveel meer te beleven valt dan enkel en alleen het strand of het zwembad van het hotel. Huur bijvoorbeeld eens een auto, want met de wagen door Tenerife cruisen, dat is een ware ontdekkingsreis.

Kijk naar de sterren in El Teide National Park 

In het El Teide National Park bevind je je “on the top of the world”, of toch minstens op de top van Tenerife. Maak een avontuurlijke wandeling door het vulkaanlandschap en geniet van het prachtige wildlife en de omgeving. Een aanrader is de kabelbaan naar La Rambleta. De kabelbaan brengt je net onder de top van een van de hoogste vulkanen ter wereld. Hier geniet je van een magische en overweldigende zonsondergang die je nooit meer zal vergeten.

Aan het eind van de avond kijk je best eens even omhoog. Zo kan je genieten van de heldere sterrenhemel. Op de top van El Teide zit je met je hoofd niet in maar boven de wolken en is er geen lichtvervuiling. Het resultaat? De mooiste sterrenhemel ter wereld!

 

Punta de Teno, waar de wereld eindigt!

Punta de Teno, het meest westelijke puntje van Tenerife geeft je het mooiste uitzicht over de hoge kliffen van het Teno gebergte. Bovendien is de authentieke vuurtoren echt adembenemend en de weg erheen even mooi en avontuurlijk. Helemaal op het einde van het Teno gebergte vindt je Los Gigantes. Hier kan je in een kleine baai lekker zwemmen en zelfs vissen. Vergeet ook zeker niet naar de rotsformaties Acantilados de Los Gigantes te gaan. Tussen de gebergtes van Los Gigantes en de zee vind je zelfs een leuk lavastrand!

 

 

 

 

Ontdek het charmante La Orotava

In het noordwesten van de kust vind je La Orotava. In dit pittoreske dorpje beleef je de geschiedenis van Tenerife. Ontdek de kleurrijke gebouwen met hun magische balkons en beleef jullie “Romeo en Julia moment” in Casa Méndez-Fonseca. Wandel door het dorpje en geniet van de architecturale kerken en abdijen. Toevallig in Tenerife in mei of juni? Mis dan zeker niet hun lokaal festival waarbij je tal van kunstwerken op straat kan bewonderen.

De kust aan je voeten in Semaforo de Ingueste

 

Dat Semaforo de Igueste is een stukje maritiem geschiedenis in het Anagawoud met een prachtige uitzicht en in de verte zelfs een glimp van Gran Canaria. In de vijftiende eeuw was deze locatie niets minder dan een uitkijkpunt en maritiem observatorium. Vandaag is het gebouw niet meer in gebruik maar kan je nog steeds genieten van het onvoorstelbare uitzicht!

Deze leuke plekjes zijn nog maar het topje van de ijsberg als het gaat over alles wat je met de wagen kan ontdekken op Tenerife. Zelf Tenerife met de auto ontdekken? Boek jouw reis bij Uw Tenerife Specialist en geniet van ons persoonlijk advies.

4 + 5 =