Semaforo de Igueste, waar de wereld aan jouw voeten ligt in Anaga

 

 

 

 

Semaforo de Ingueste, waar de kust aan jouw voeten ligt in het Anaga gebergte  

 

Dat Semaforo de Igueste een stukje maritiem geschiedenis is in het Anagawoud, dat is mooi meegenomen. Maar, we doen het toch absoluut voor het prachtige uitzicht dat je vanaf deze rotspunt mag aanschouwen. Hier ligt het strand van Antequera aan je voeten terwijl je aan de verre horizon Gran Canaria ziet schitteren. Wil je echt iets uniek beleven tijdens jouw reis naar Tenerife? Dan mag je deze verborgen parel zeker niet missen.  

 

Recht door zee: een rijke maritieme geschiedenis

Wist je dat Semaforo de Igueste het eerste elektrische telefgraafstation van Spanje is? Het begon allemaal in de vijftiende eeuw toen deze locatie niets minder was dan een uitkijkpunt en maritiem observatorium. Er moesten maar eens indringers of veroveraars via de oceaan het land proberen binnen te dringen… Zo ook werd Nelsons vloot snel opgemerkt en speelde deze uitkijkpost dan ook een belangrijke rol in de slag om Santa Cruz. Je kan je dus al wel voorstellen hoe fantastisch het uitzicht er is!

 

Vol verbazing door Anaga

Tenerife is het perfecte eiland om op ontdekkingsreis te gaan. Op het kleine veelzijdige eiland ligt de wereld aan jouw voeten. Voor iedereen die van een beetje avontuur houdt is een wandeling door het Anaga gebergte de perfecte uitstap. Om Semaforo te bereiken moet je wel wat inspanning leveren met een stevige wandeling. Maar het uitzicht is echte de moeite waard!

.

 

 

Architecturaal huzarenstukje

Het gebouw van de uitkijkpost lijkt niet zo bijzonder. Maar denk er maar eens over na. Een uitkijkpost met gebouw in een van de onherbergzaamste gebieden in Tenerife, dat is niet niets. Er werd een speciaal wandelpad aangelegd waarover ezels en dromedarissen de doortocht maakten naar de rotspunt met bouwmaterialen op hun rug. Het is over dit wandelpad dat je vandaag nog steeds de uitkijkpost kan bereiken.

De weg naar Semaforo de Igueste, spannend met een prachtig uitzicht

Enkele weken geleden tijdens onze prospecitiereis naar Tenerife bezochten we de uitkijkpost in het Anaga gebergte. We noteerden dan ook even hoe je het best tot aan Semaforo de Igueste kan raken. Je rijdt met de wagen of motorfiets zo ver je kan tot in Ingueste de San Andres. Daar kan je parkeren langs de weg. Van hier loop je richting het kerkje op Plaza San Pedro. Achter dit charmante kerkje vindt je een wandelpad. Na vijf minuten doorstappen zie je aan je linkerkant een pijl richting Semaforo de Igueste/ El Semaforo. Hier schakel je over op een wandelpadje met vulkanische ondergrond. Hier stap je een goed uur door tot de rotspunt. Jouw beloning? Het absoluut mooiste uitzicht van heel Tenerife.

Wil je dit avontuur zelf graag eens meemaken? Boek dan jouw reis bij Uw Tenerife Specialist en dan verklappen we jouw nog meer verborgen parels en niet te missen avonturen op het veelzijdige eiland.

11 + 9 =