Tenerife: de ultieme film- serielocatie? - Uw Tenerife Specialist

 

Tenerife: de ultieme film- serielocatie?

Lights, camera, action! Tenerife is een enorm veelzijdig eiland! Ook filmproducenten zijn het daar over eens. Tenerife heeft een lange en interessante carrière als filmlocatie. Niet enkel films maar ook enkele series vinden hun toneel op Tenerife. 1896, dat was het jaar waarin de eerste film er werd opgenomen en daar hield het zeker niet bij op. Waarom? Het landschap van dit mooie eiland is een echte kameleon! Van stranden, vulkanen, bergen tot een regenwoud. Met andere woorden het perfecte eiland om vliegensvlug verschillende werelden te creëren op het witte doek.

 

Wie? Dr. Who!  

Tussen 2015 en 2016 was Tenerife het schouwtoneel van deze bekende serie. Doctor Who is geen gewone man. Hij reis door tijd en ruimte in een blauw politiehokje. De eerste aflevering dateert van 1963. Maar tussen 1989 en 2005 kende de serie een onderbreking. De serie werd dankzij gemis door de vele fans dan ook weer hervat in 2005. Deze serie is bij onze Britse overburen namelijk een echt cultureel fenomeen. De Britten kozen voor Tenerife als filmlocatie voor enkele afleveringen. Ben je fan van de serie en van Tenerife? Dan kan je het pittoreske dorpje Garachico met haar lavazwembaden (zeezwembaden) en El Teide National Park zeker en vast herkennen.

 

Silent Witness, SSSTT! 

De productie van Silent Witness trok voor haar twintigste seizoen vier weken naar het mooie Tenerife. Silent Witness is een Britse politieserie waar een team van forensische onderzoekers misdaden oplossen. Waarom dan naar Tenerife? Blijkbaar kan Tenerife perfect doorgaan voor Mexico. In deze aflevering trekt een van de personages Nikki naar Mexico om de dood van een vriend te onderzoeken. Een van de scenes werd opgenomen in het verlaten dorpje “Lepra Colony of Arico”. De bouw van dit dorpje dicht bij Abades begon in 1942. Het was bedoeld om mensen besmet met Lepra naartoe te sturen. Maar vandaag is het bekend als een authentiek verlaten dorpje langs de kust. Het meest opvallende is de architecturale kerk dat je vanaf de snelweg kan zien.

 

Spanning met Jason Bourne 

Ook bekende blockbusters als Jason Bourne gebruikte Tenerife als filmlocatie. Matt Damon in de hoofdrol reist door tal van exotische landen terwijl hij achtervolgd wordt door de CIA. De setting voor de film vindt plaats in Griekenland maar ze gebruikten Santa Cruz in Tenerife om het verhaal op te nemen. De producer Gregory Goodman was meer dan tevreden over Tenerife als filmlocatie. Zo vertelde hij onder andere in interviews “Tenerife brengt alle looks voor de film samen op één locatie.” Wist je dat: het Syntagma Square in Athene werd nagemaakt in Santa Cruz? En de luchthaven van Tenerife werd gebruikt als luchthaven in “Reykjavik” en “Athene”. Hoe veelzijdig kan een eiland zijn?!

Gestunt op de snelwegen met Fast and Furious 6 

Last but not least in ons lijstje is Fast and Furious 6. Deze kaskraker werd ook gefilmd in Tenerife. Bizar toch? De film werd opgenomen op enkele snelwegen en in de dorpjes Guía de Isora, Adeje, Santiago del Teide, San Juan de la Rambla, Garachico, Icod en Buenavista. Maar, waarom Tenerife? Het mooie weer het hele jaar door is een enorm pluspunt. Dit is belangrijk voor een productie aangezien ze geen opnames moeten verschuiven wanneer het weer verandert van zonnig naar regen. Ook de lokale overheid van Tenerife staat steeds open voor producties. Ze zijn bereid om te helpen waar nodig. Het was dan ook geen enkel probleem om snelwegen dagenlang af te sluiten voor de spectaculaire stunts waarvoor Fast en Furious zo geliefd is.

 

Wil jij al deze locaties op het veelzijdige Tenerife zelf ontdekken? Herbeleef deze films en series met Uw Tenerife Specialist. Boek nu jouw reis naar Tenerife.

7 + 2 =