Tenerife: drie verborgen parels! - Uw Tenerife Specialist

Tenerife: drie verborgen parels!

Op Tenerife valt zoveel meer te beleven dan enkel zon, zee en strand. Niet veel mensen weten dat Tenerife een enorm veelzijdig eiland is waar je van het ene landschap zo het andere in rijdt. Van vulkaanlandschappen, gebergtes tot zelfs een echt regenwoud. Wil je drie verborgen parels op Tenerife ontdekken? Lees dan maar snel verder! 

El Teide: Waar de sterrenhemel een jouw voeten ligt!

Echt verborgen is El Teide niet. Je kan op het eiland immers niet langs deze grote vulkaan kijken. Maar, wist je dat de top van El Teide een van de mooiste plaatsten ter wereld is om naar de sterren te kijken? En dat op maar enkele uren vliegen van thuis, bijzonder toch? Op de top kan je genieten van een prachtige zonsondergang en een van de helderste sterrenhemelen! Dus El Teide is zeker ook ’s avonds de moeite waard om te bezoeken. Zeker als je op zoek bent naar een beetje romantiek!

Avontuur in het Anaga Woud

Wil jij wat meer avontuur op Tenerife? Wat dacht je van een stevige wandeling in het prehistorische Anaga gebergte, nog zo een verborgen parel? Zeven miljoen jaar oud is het gebergte en ontstond door een vulkaanuitbarsting van El Teide. Een wandeling door het Anaga-woud voelt aan als een reis doorheen de tijd. Het mos op de eeuwenoude boomstammen, de zeldzame vogelsoorten en avontuurlijke wandelpaden… Je moet het echt meemaken!

Naar het meest westelijke punt in Punta de Teno

Punta de Teno is het meest westelijke puntje van Tenerife. Het uitzicht op de hoge kliffen van het Teno gebergte en de authentieke vuurtoren is echt adembenemend. Niet enkel het uitzicht is de moeite waard, de weg erheen is minstens even mooi en avontuurlijk. Helemaal op het einde van het Teno gebergte vindt je Los Gigantes. Hier kan je in een kleine baai lekker zwemmen en zelfs vissen. Vergeet ook zeker niet naar de rotsformaties Acantilados de Los Gigantes te gaan. Tussen de gebergtes van Los Gigantes en de zee vindt je zelfs een leuk lavastrand!

Reiskriebels gekregen na het lezen van deze blog? Boek nu uw reis naar Tenerife en geniet van dit prachtige eiland!

4 + 8 =