Vier unieke activiteiten op Tenerife om er een droomreis van te maken

 

Vier unieke activiteiten op Tenerife 

Als je op vakantie gaat wil je zoveel mogelijk genieten van de omgeving. Met andere woorden zoveel mogelijk beleven wat er te beleven valt! In Tenerife kom je dagen te kort om heel het eiland te verkennen. Want, naast de typische toeristentrekpleisters zijn er ook een heleboel unieke activiteiten om van jouw reis een droomreis te maken.

Festival Romeria de La Orotava

De Romeria in La Orotava is een jaarlijkse processie en is bekroond als mooiste van het eiland. Het hele dorp komt samen om prachtige bloementapijten te maken. Hiermee worden de straten versierd waardoor de heuse parade haar doortocht doet. Het grootste en bijzonderste tapijt vind je op Plaza del Ayuntamiento. Het is 900 vierkante meter groot en is gemaakt van gekleurd vulkaanzand. Wil je met andere woorden genieten van de traditionele cultuur van Tenerife dan is dit de juiste activiteit voor jou! 

 

 

Carnaval vieren in Santa Cruz de Tenerife 

 

Wie dacht dat je voor een spectaculair carnaval helemaal naar Rio De Janeiro moet reizen, heeft verkeerd gedacht. Er is er namelijk eentje veel dichter bij huis. Het carnaval in Santa Cruz de Tenerife is een van de meest geliefde activiteiten in Tenerife en vindt gedurende drie weken plaats in februari. Je geniet er van muziek, weelderige parades en schitterende kostuums. Dag en nacht kan je er de leukste feestjes beleven in een bijzondere sfeer. 

 

Auditorio de Tenerife 

Ook voor het prachtige Opera House moet je niet helemaal naar Sydney vliegen. Het Auditorio de Tenerife is namelijk het kleine zusje van het Opera House, kleiner maar daarom niet minder spectaculair. Het is niet voor niets een van de meest gefotografeerde gebouwen op het eiland. Tegen schemertijd schijnt er wit licht op het gebouw waardoor de architecturale vormen nog meer tot hun recht komen. Je kan het gebouw niet enkel langs de buitenkant bewonderen maar binnen vind je tal van ballet-en dansvoorstellingen, opera’s, comedyshows en nog zoveel meer.

 

San Cristobal de la Laguna

Het eiland stikt van het UNESCO-werelderfgoed, daarom zijn er ook zoveel unieke activiteiten in Tenerife. Een ervan is het stadje San Cristóbal de la Laguna. Hier vind je tal van historische en unieke gebouwen die je helemaal terug in de tijd meenemen. De hele geschiedenis van het eiland ontdekken? Dat doe je in het Museo de Historia y Antropología de Tenerife. San Cristóbal staat niet enkel bekend voor haar historische centrum maar ook voor de vele tapasbars en gezellige winkeltjes! Zeker de moeite waard dus!

 

Al helemaal in de stemming om deze en nog veel meer unieke activiteiten in Tenerife te ontdekken? Boek jouw reis bij Uw Tenerife Specialist en geniet van het betoverende eiland!

1 + 3 =